1- خواص خرما در افزایش انرژی
خرما سرشار از کربوهیدراتهای طبیعی است و میتواند به عنوان یک منبع انرژی سریع برای افرادی که فعالیت بدنی زیادی دارند، مفید باشد. مصرف خرما قبل از ورزش یا فعالیتهای سنگین بدنی میتواند استقامت و انرژی را افزایش دهد. این مورد یکی از مهمترین خواص خرما به شمار می رود.
2- خواص خرما در تقویت مو و کاهش ریزش مو
از دیگر خواص خرما می توان به داشتن آهن زیاد اشاره کرد که مو را تقویت کرده و بدینوسیله از ریزش مو جلوگیری میکند چرا که کمبود آهن یکی از دلایل ریزش مو میباشد.
3- خواص خرما در کمک به رشد عضلانی
خرما دارای پروتئین و مواد معدنی مانند فسفر و منیزیم است که برای تقویت عضلات و استخوانها مفید است. اگر بدن به اندازه کافی پروتئین و کربوهیدرات مصرف نکند ممکن است به جای انرژی، عضلات را بسوزاند. از آنجا که خرما دارای پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی فراوان است، از سوزاندن عضلات جلوگیری میکند.
4- خواص خرما در کاهش چربی
با خوردن یکی دو عدد خرما فرد احساس سیری میکند و از پرخوری جلوگیری میشود. یعنی با احساس سیری و کم خوردن، چربیها سوزانده میشوند. در ضمن خرما به علت شیرین بودن، یک جایگزین خوب برای خوراکیهای شیرین و ناسالم است.
5- خواص خرما در کاهش ابتلا به سرطان روده بزرگ
مصرف خرما به رشد باکتریهای مفید در روده بزرگ کمک میکند و مانع تشکیل سلولهای سرطانی در روده بزرگ میشود.
6- خواص خرما برای تقویت سیستم گوارشی
خرما به صورت کلی به بهبود حرکات روده کمک می کند:
بهبود حرکات روده و پیشگیری از یبوست :
خرما منبع غنی از فیبر غذایی است که باعث بهبود حرکات روده و پیشگیری از یبوست میشود. مصرف خرما، با جذب آب در روده، حجم مدفوع را افزایش داده و دفع آن را تسهیل میکند.
ملین طبیعی و رفع یبوست:
خرما بهعنوان یک ملین طبیعی عمل میکند. خیساندن چند عدد خرما در آب و مصرف آن به صورت ناشتا میتواند به رفع یبوست کمک کند.
خرما حاوی ترکیبات پریبیوتیک:
خرما غذای مناسبی را برای باکتریهای مفید روده (پروبیوتیکها) فراهم میکند. این باکتریها به تعادل میکروبی روده و بهبود سلامت گوارش کمک میکنند.
کاهش التهابهای گوارشی:
آنتیاکسیدانهای موجود در خرما، مانند پلیفنولها و فلاونوئیدها، به کاهش التهابهای گوارشی کمک میکنند و از بیماریهای رودهای مانند کولیت پیشگیری میکنند.
بهبود هضم غذا:
آنزیمهای طبیعی موجود در خرما، هضم غذا را آسانتر میکنند. مصرف خرما بعد از وعدههای غذایی سنگین میتواند به کاهش نفخ و سوءهاضمه کمک کند.
پیشگیری از زخم معده:
ترکیبات آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی خرما میتوانند از معده در برابر آسیبهای ناشی از اسید معده محافظت کنند و خطر زخم معده را کاهش دهند.
پیشگیری از سرطان روده بزرگ:
فیبر و آنتیاکسیدانهای موجود در خرما با حذف سموم و کاهش التهاب در روده، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش میدهند.
کاهش اسیدیته معده:
خرما به تنظیم ترشح اسید معده کمک میکند و برای کسانی که دچار ترش کردن یا ریفلاکس معده هستند مفید است.
7- خواص خرما در تنظیم سطح کلسترول خون
تحقیقات انجام شده در مورد خواص خرما حاوی این است که خرما هیچ کلسترولی ندارد و تقریباً کلسترول خرما به صفر میرسد و غنی از آهن میباشد.
8- خواص خرما در بهبود سلامت مغز
طبق آزمایشات انجام شده در مورد خواص خرما این نتیجه به دست آمده که مصرف خرما برای مدت طولانی به جلوگیری از التهاب در مغز کمک میکند. همچنین خطر ابتلا به آلزایمر در افراد مسن را کاهش میدهد.
9- خواص خرما در سلامت پوست
خرما با داشتن ویتامینهای C و D در سلامت پوست نقش موثری دارد و مشکلات پوستی مثل خارش را درمان میکند. همچنین خواص ضد پیری در خرما نیزقابل تامل است.
10- خواص خرما در تنظیم فشار خون
خرما منبع بسیار غنی پتاسیم است که این ماده معدنی به مدیریت فشار خون بالا کمک میکند. منیزیم خرما، عضلات قلب و رگهای خونی را ریلکس میکند و در نتیجه فشار خون را کاهش میدهد.
11- خواص خرما برای مردان
خرما به دلیل داشتن مواد مغذی مانند ویتامینها، مواد معدنی، و اسیدهای آمینه میتواند باعث افزایش انرژی و تقویت قوای جنسی در مردان شود. ترکیب خرما با شیر یا عسل نیز به این اثرات افزوده و در طب سنتی برای بهبود توان جنسی توصیه میشود. خرما به دلیل داشتن ترکیباتی مانند استرادیول و فلاونوئیدها، میتواند به بهبود عملکرد جنسی کمک کند. خرما حاوی موادی مانند روی و آنتیاکسیدانها است که به بهبود کیفیت و تعداد اسپرم کمک میکند. این خاصیت میتواند برای مردانی که با مشکلات ناباروری مواجه هستند، مفید باشد.
12- خواص خرما برای زنان باردار
رفع یبوست:
یبوست، یکی از مشکلات دوران بارداری است و خرما به دلیل داشتن فیبر فراوان از این مشکل در دوران بارداری جلوگیری میکند.
درمان کم خونی:
یکی دیگر از مشکلاتی که در دوران بارداری پیش میآید،کم خونی میباشد که مصرف قرص آهن در زمان قبل از بارداری و در حین بارداری توصیه میشود. برای جبران کم خونی مصرف خرما حین بارداری نیز توصیه میشود. مصرف خرما در حین بارداری همچنین به سلامت عضلات رحم، برای زایمان بهتر و راحتتر و نیز کمک به رشد جنین توصیه میشود.
13- خواص خرما در افزایش وزن اصولی
خرما به دلیل محتوای بالای کالری، قندهای طبیعی و مواد مغذی، میتواند به افزایش وزن در افرادی که دچار کمبود وزن هستند کمک کند.
کالری بالا:
خرما حاوی مقادیر زیادی کالری است. مصرف منظم آن میتواند کالری اضافی مورد نیاز برای افزایش وزن را فراهم کند.
قند طبیعی:
خرما سرشار از قندهای طبیعی (فروکتوز، گلوکز و ساکارز) است که انرژی سریع فراهم میکند و اشتها را برای مصرف غذاهای دیگر تقویت میکند.
چربی سالم:
اگر خرما همراه با مواد غذایی دیگر مانند مغزها (گردو، بادام یا پسته) مصرف شود، چربی سالم آن به افزایش وزن کمک میکند.
تقویت اشتها:
خرما به دلیل داشتن ترکیبات معدنی و انرژیزا میتواند برای افرادی که اشتهای کمی دارند، جذاب و مفید باشد.
بهبود گوارش:
سیستم گوارشی سالم و بهبود جذب مواد مغذی با مصرف خرما میتواند به افزایش وزن کمک کند.
یک پاسخ
عالی