توضیحات
خرمای کبکاب یکی از انواع خرماهای محبوب و معروف ایران است که به دلیل طعم شیرین و بافت نرمش شناخته میشود. این خرما بیشتر در مناطق گرمسیری ایران به ویژه استانهای فارس، بوشهر و خوزستان کشت میشود و به صورت خارک، رطب و خرما به بازار عرضه میگردد.
خرما ارقام زیادی دارد که هرکدام، مشخصات و ویژگی های منحصر به فردی دارند. یکی از ارقام خرما که بین مردم ایران طرفداران زیادی دارد، خرما کبکاب است. خرمای کبکاب به شکل بیضی بوده و از ارقام خرمای نیمه خشک و تر به شمار می رود. رطوبت این خرما نه آنقدر زیاد است که باعث خرابی آن شود و نه آنقدر کم است که آن را در دسته خشکبار قرار دهد.
خرما کبکاب دارای پوستی ضخیم است که به گوشت خرما چسبیده و به راحتی نمی توان آن را جدا کرد. از دیگر ویژگی های منحصر به فرد این نوع خرما، می توان به نرم بودن بافت، طعم بی نظیر و شیرینی متعادل و به اندازه آن اشاره کرد.
خرمای کبکاب برای کجاست؟
خرما کبکاب بیشتر در شهرستان کازرون در استان فارس، تنگستان و برازجان کشت می شود. به طور کلی خرما برای پرورش پیدا کردن به آب و هوای گرم نیاز دارد. به همین دلیل این محصول اغلب در شهرهای جنوبی مانند بوشهر کاشت شده و به استان های دیگر کشور ارسال می شود.
خرما کبکاب به سه صورت خارک، رطب و خرما در بازار موجود است که هرکدام، در مرحله خاصی از نخل جدا شده اند. تیره رنگ بودن خرما به این معناست که به خوبی رسیده و سپس از نخل جدا شده است. نوع زرد رنگ آن با عنوان رطب خرمای کبکاب و رطب عسلی هم شناخته می شود.
سرشار از پتاسیم: پتاسیم موجود در خرما کبکاب، کارکرد سیستم گوارش را بهتر کرده و فشار خون را کاهش می دهد. خرما در مقایسه با دیگر میوه ها و خشکبار، از پتاسیم بیشتری برخوردار است. به همین دلیل، مصرف روزانه چند عدد خرما می تواند نیاز بدن به پتاسیم را به خوبی رفع کند.
– غنی از آهن: آهن یکی از مواد معدنی مهم و خون ساز است که از کم خونی، بی حالی و بی رمقی جلوگیری کرده و انرژی بدن را افزایش می دهد.
– حاوی قند طبیعی: قند طبیعی موجود در خرما کبکاب از مواد ضروری برای بدن است. مصرف منظم این خرما، تاثیر زیادی در کم شدن اشتها و کاهش وزن دارد.
– حاوی آنتی اکسیدان: آنتی اکسیدان های موجود در خرما کبکاب، از ابتلا به انواع سرطان جلوگیری می کند.
– سرشار از فیبر: فیبر موجود در این خرما از ابتلا به یبوست جلوگیری کرده و روند هضم و جذب مواد غذایی را بهبود می بخشد.
– حاوی کلسیم: مصرف منظم خرما کبکاب، استخوان ها را محکم تر کرده و جلوی پوکی استخوان را می گیرد.
– حاوی ویتامین سی: وجود این ویتامین در خرمای کبکاب، آن را به دارویی برای سرماخوردگی تبدیل کرده است.
خرما برای زنان نیز دارای خواصی است که میتواند به سلامت آنها کمک کند، این خواص عبارتند از:
1- رفع خستگی: خرما دارای قند طبیعی است که به عنوان یک منبع انرژی طبیعی برای بدن عمل میکند و به رفع خستگی کمک میکند.
2- تقویت سلامت مغز: خرما دارای ویتامین B6 است که به تقویت سلامت مغز و سیستم عصبی کمک میکند.
3- تنظیم هورمونها: خرما دارای فسفر است که به تنظیم هورمونهای بدن کمک میکند.
4- کاهش دردهای قاعدگی: خرما دارای فیبر است که به کاهش دردهای قاعدگی کمک میکند.
5- تقویت سلامت اعصاب: خرما دارای منیزیم است که به تقویت سلامت اعصاب و کاهش استرس کمک میکند.
6- کاهش خطر ابتلا به اختلالات خواب: خرما دارای تریپتوفان است که به کاهش خطر ابتلا به اختلالات خواب مانند بیخوابی کمک میکند.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.